dinsdag, juli 23, 2013

EEN HETE MAAR GEWELDIG ZONDAG

Écht waar... het was meer dan 35º en, als we allemaal liever op een strand in Nederland hadden kunnen zijn, toch hebben wij gekozen om te gaan sightseeing te Brussel. Met onze vriend Valentim, met onze Sofia en haar vriend Nick (en ons 3 natuurlijk), hebben we veel gewandeld, héél veel water gedronken, maar ik heb ze veel nieuwe dingen getoont. Het was gewoon uitstekend. Zelf had ik al een route voorbereid al een paar maanden, niet alles is gelopen zoals verwacht, maar het is allemaal zo en het was ook niet erg. Hoe dan ook, onze reis begon vanuit ons huis naar de Basiliek van Koekelberg :

Een van de grootste die ik ooit heb bezocht ... maar even geweldig! Toen sprak mijn reisschema van een kasteel (Kasteel ter Rivieren), maar dat dit is privé-eigendom en niet open voor iedereen, alleen voor die betaalt om gebeurtenissen (zoals bruiloften, doopfeesten, enz) wouden doen. Dus zijn we dan naar de volgende plaats gegaan: Chinees Paviljoen en de Japanse Toren!


Het Chinese Paviljoen is absoluut mooi, maar de Japanse toren is werkelijk spectaculair. En in feite ben ik eens met mijn man die de fascinatie voor Japan en haar cultuur veel groter is. Ik nam prachtige foto's, maar met mijn niet dus sorry ik kan al die hier plaatsen.

Maar de voortzetting van de tour zijn we richting ATOMIUM gegaan ... een monument echt spectaculair om te zien:

Hier hadden wij al allemaal veel te warm maar ook veel honger, dus wij zijn op zoek naar eten gegaan:

En hoe lekker dat het was....

Na het eten hebben we besloten om de auto's in de parking te laten en namen wij de ondergronds metro richting het centrum van Brussel. Het was de dag waarop onze Prins Filip de Koning van België is geworden, dus het centrum stond vol nationalisten:


Toch hier heb ik ze die heel klein en bekend standbeeld laten zien - Manneken-Pis! persoonlijk vind ik niet deze standbeeld helemaal niks speciaal ... maar ben wel van mening dat de Grote Markt en van de mooiste die ik ooit heb gezien, en zeker in het vergelijken met deze "jongen" miniatuur die omkleden is en pist ze voor die foto's neemt. Maar wat zeker is, is dat hij super beroemd is en wordt altijd omringd door flitsen:


Onze tour eindigde terug in het Atomium om onze vervoer te halen en terug naar huis na een dag die zo veel gewandeld en hitte is gewest.

Mijn schat vond het héél tof en wij allemaal ook :D

Geen opmerkingen: