donderdag, augustus 23, 2012

WE ZIJN DER

En hier zijn we dan in het land van het bier, frietjes, chocolade en diamanten!

Het was een reis in peren, met een aantal "ongelukken", maar het belangrijkste is dat we hier zijn om te proberen om het beste van ons leven te maken.

We vertrokken vorige week (vrijdag, 17/08/2012) naar het noorden van Portugal, waar we voor een nacht stopten in Almeida om een kus te geven aan de ouders van mijn man:


Vol tot en met rijden wij volgende dag naar Spanje dan...met een heél hete dag en zo een zicht onderweg:

Onderweg hebben wij onze eerste probleem gehad: een lekke band van de aanhangwagen en de andere stond bijna te ontploffen. Hopelijk kunnen we stoppen in het midden van de snelweg, en op een tankstation die zelfs gesloten was heeft ons "hermano" vriendelijke gezed dat hij ons hielp, maar pas de volgende dag, want het was al nacht. Daar moesten we slapen op het trotoir of in de auto, en dus hebben we de nacht doorgebracht met dit diner: een pakje chips, een fles water en een klein blikje worstjes!


Van de moment dat onze probleem opgelost was en wij het el achterlieten pakde wij onze weg terug. Wij hebben onze 2500 km aan 80km/u gereden... kunnen jullie dat voorstellen? :S


Maar we vertrokken Spanje met een uitstekende indruk van de Spaanse en wat je betaalt in de tolgelden, want 11,25was de enige die moest betaald zijn voor het hele land!

We kunnen niet hetzelfde zeggen van de Franse ... Frankrijk nauwelijks binnen te krijgen heeft als visitekaartje de eerste van de 6 tollen die wij moesten doorgaan... en het regen ... hier hebben wij héél veel euros betaald. Maar dan hadden we de regenboog om ons een goede reis te wensen!


Afgezien van vermoeidheid, hadden we onze tweede ongeluk ... dus na het wakker zijn in de ochtend hadden we een buis van een band trailer weer verwend .... ahahahahahaha verschrikkelijk! De Fransen zijn een dieven als het gaat om deze dingen te helpen onderweg. Enkel en alleen om te zien wat er gebeurt is, zijn de kosten 114€ en dan nog voor de rest dat ze moesten doen no wat meer :( .... Kijk maar eens naar mijn gezicht van wanhoop:


Maar Portugese komen overal zo kunnen jullie op de foto hierboven bevestigen :)

Maar dan zijn we weer op het pad en hoe jullie kunnen bevestigen de Fransen tol zijn authentiek "winkelcentras" ... Hier moet je echt wat heel veel eld achterladen, verdorie :(Maar niks neems ond gelukkigheids gezicht (van sommige) en het willen in BELIË toekomen!
En toch zijn we ... met gezondheid, alles in een stuk en met een grote glimlach met veel vrienden die ons verwelkomden met open armen en harten.

Zodra rustte we  gingen wij de bezienswaardigheden van het gebied waar wij nu leven met de fietstocht zien, omdat de tijd nog steeds heerlijk is, en noch mijn man merkte het verschil tussen hier en Portugal ... en een zelfgemaakte ijsje een Belgische bier geeft ons het beste die er hier is.

LANGE LEVE BELGÏE!

Geen opmerkingen: