maandag, januari 31, 2011

VERSCHILL

Zoals meeste van jullie al weten, ik heb de kans gehad om in verschillende plaatsen te kunnen wonen. Geboren in Angola, heb ik moeten vluchten naar Zuid Afrika. Van daaruit ben ik naar Portugal verhuisd. Ondertussen heb ik een een tijdje in Marroko gewonen en dan tot mijn 18de in Portugal gebleven. Vandaaruit ben ik naar België verhuisd waar ik bijna 15 jaar daar gebleven ben. Altijd met Portugal in mijn hart, op dit moment is juist het omgekeerd...

Gemis... dat is iets dat wij altijd voelen... op iemand, op een plaats, op een speciaal moment van ons leven... maar ik kan niet negeren dat ik op dit moment dat ik de land die mij, voor een lange periode van mijn leven, goed heeft aanvaard mis.

Ik kan zeggen dat mij hart is in twee gedeeld... half is hier en die andere half is daar. Maar ik aanvaard het allemaal omdat alles mijn eigen keuze was. Ik ben nooit geforceerd om te gaan of om te blijven. En op dit moment mijn leven is HIER.. samen met de familie die ik gekozen heb. Hier in de mooi PORTUGAL.!

Met mijn voeten hard op deze land... de land van de zon en zee, droom ik met land van groen en wit.

Hierbij twee bijzonder verschil:
Centraal Station van Lissabon
(Foto getrokken in 1992)

Central Station van Antwerpen
(Foto getrokken in 1993)

Geen opmerkingen: