zaterdag, april 21, 2007

VERANDERINGEN

Op je levenspad kom je heel wat mensen tegen. Sommigen maar heel even, anderen ken je heel je leven. Maar het zijn de mensen die het kortste bij je staan, die door hun liefde voor jou, je hartje zijn binnen gegaan.

Naar deze mensen toe is jouw liefde onvoorwaardelijk, en een afscheid van hen is daardoor voor jou onaannemelijk.

Toch is dat afscheid nemen je al een aantal keren overkomen, en hebben pijn, onbegrip en leegte je hart overgenomen.

Want vaak wordt je liefde nog groter na het verlies van een voor jou zo dierbaar mens. Ze nog even te mogen zien, dat is dan op dat moment jouw grootste wens.

Met gesloten ogen en diep gezonken in gedachten zijn ze dan weer even zichtbaar. Hun liefde en warmte wordt dan ook weer even tastbaar.

En dan, heel even, door emoties overmand, neemt verdriet de overhand. Je wordt je heel intens van het gemis bewust, en vindt daarin maar heel moeilijk je rust.

Maar bedenk, het zijn juist die mooie herinneringen waarin je die rust zou kunnen vinden. Door te denken aan die mooie momenten, kan je je weer even met hen verbinden.

Het zijn juist de fijne herinneringen die je helpen het gemis te verdragen, en na verloop van tijd het verdriet doen vervagen.

Ook laten zij weten dat er nu nog mensen leven, die hun onvoorwaardelijke liefde aan jou willen geven. Zij zullen met hun liefde je hartje raken, en samen met jou nieuwe herinneringen maken.

Jouw liefde is voor hen van onschatbare waarde, en in hun gedachte wel het allermooiste hier op aarde. Geniet daarom van de fijne momenten in dit leven, dan zullen ze je mooie herinneringen geven !

Geen opmerkingen: