Pages

zaterdag, juli 27, 2013

SIMPLE DAG... ZOALS IK HET GRAAG HEB!

Er zijn mooie dagen en ook eenvoudige ... en dat is wat ik graag heb. En zo ging het ook. In het gezelschap van het familie die ons verwelkomde heeft toen we hier aankwamen (en raar want het is bijna een jaar geleden die wij hier kwamen wonen), hebben we een formidabel middag samen gehad. Lunch op zijn Portugees: een bas op de grill met gebakken aardappelen en ook wat garnalen maakte het eerste deel van onze dag samen:



Daarna op de kermis van onze klein dorpje:


Het eerst rock band!

Onze Tom en onze lieve Carmen!
 
Hun schatig dochter Naomi!

En hun nicht Charis!

Voor een ochtend die zo hard begon te regenen alsof er geen morgen was, kwam een dag die plotseling open deed en ons het plezier gegeven heeft van een lachende zon en een goed gezelschap!

Ik hou echt van dagen zoals deze ... SIMPLE!

vrijdag, juli 26, 2013

MIJN DETAILS







"We kunnen niet eisen dat anderen zijn zoals we willen want ... 
dat zijn wij ook niet!"
Lao Tzu

dinsdag, juli 23, 2013

WERKELIJKHEID


EEN HETE MAAR GEWELDIG ZONDAG

Écht waar... het was meer dan 35º en, als we allemaal liever op een strand in Nederland hadden kunnen zijn, toch hebben wij gekozen om te gaan sightseeing te Brussel. Met onze vriend Valentim, met onze Sofia en haar vriend Nick (en ons 3 natuurlijk), hebben we veel gewandeld, héél veel water gedronken, maar ik heb ze veel nieuwe dingen getoont. Het was gewoon uitstekend. Zelf had ik al een route voorbereid al een paar maanden, niet alles is gelopen zoals verwacht, maar het is allemaal zo en het was ook niet erg. Hoe dan ook, onze reis begon vanuit ons huis naar de Basiliek van Koekelberg :

Een van de grootste die ik ooit heb bezocht ... maar even geweldig! Toen sprak mijn reisschema van een kasteel (Kasteel ter Rivieren), maar dat dit is privé-eigendom en niet open voor iedereen, alleen voor die betaalt om gebeurtenissen (zoals bruiloften, doopfeesten, enz) wouden doen. Dus zijn we dan naar de volgende plaats gegaan: Chinees Paviljoen en de Japanse Toren!


Het Chinese Paviljoen is absoluut mooi, maar de Japanse toren is werkelijk spectaculair. En in feite ben ik eens met mijn man die de fascinatie voor Japan en haar cultuur veel groter is. Ik nam prachtige foto's, maar met mijn niet dus sorry ik kan al die hier plaatsen.

Maar de voortzetting van de tour zijn we richting ATOMIUM gegaan ... een monument echt spectaculair om te zien:

Hier hadden wij al allemaal veel te warm maar ook veel honger, dus wij zijn op zoek naar eten gegaan:

En hoe lekker dat het was....

Na het eten hebben we besloten om de auto's in de parking te laten en namen wij de ondergronds metro richting het centrum van Brussel. Het was de dag waarop onze Prins Filip de Koning van België is geworden, dus het centrum stond vol nationalisten:


Toch hier heb ik ze die heel klein en bekend standbeeld laten zien - Manneken-Pis! persoonlijk vind ik niet deze standbeeld helemaal niks speciaal ... maar ben wel van mening dat de Grote Markt en van de mooiste die ik ooit heb gezien, en zeker in het vergelijken met deze "jongen" miniatuur die omkleden is en pist ze voor die foto's neemt. Maar wat zeker is, is dat hij super beroemd is en wordt altijd omringd door flitsen:


Onze tour eindigde terug in het Atomium om onze vervoer te halen en terug naar huis na een dag die zo veel gewandeld en hitte is gewest.

Mijn schat vond het héél tof en wij allemaal ook :D

zondag, juli 21, 2013

TOF ZATERDAG



We wilden de tijd nemen vandaag die minder warm was om voor onze tuin te behandelen, want het was dringend nodig. En wij hebben ons hard gewerkt ... maar toen kwam onze vriend Valentim op bezoek die ons de kans gegeven heeft naar een terugkeer op "ruiken en proeven" van onze lieve Portugal. We speelden met onze favoriete speelgoed en zelfs na veel inspanning hadden wij ook een beetje ontspanning. Het was een leuk zaterdag ... een uitstekende zaterdag. Morgen wacht ons een andere bijzondere dag ...

woensdag, juli 10, 2013

19 JAAR GELEDEN...

... was ik op dit moment gevuld met pijn in het ziekenhuis, wachtend op het geboorte van mijn kleine meisje... Ik was vol van pijn al twee dagen voorafgaand en van niks te hebben geslapen gedurende die tijd ... Ik kon de pijn niet meer verdragen, dus ik liep op het ziekenhuis rond het middag van de 10de Juli ... alleen was ze pas om middernacht en 15 minuten geboren. Helaas heb ik geen foto's van deze tijd... van deze momenten. De eerste foto die ik van haar nam was deze (en bij deze had zij al een week tijd):

Een onrustige zwangerschap ... en een leven verre van gemakkelijk te zijn, maar hier is ze ... 19 jaar later:


...dezelfde glimlach van 19 jaar geleden ♥♥♥

donderdag, juli 04, 2013

LAATSTE WEEKEN VAN JUNI #4 - NAMUR

Al op weg naar huis stopten we in deze stad: NAMUR (of ook Namen in het Nederlands). Hij liet niet zo een grote indruk, maar het uitzicht vanuit het Citadel was erg mooi:





I LIVE TO RIDE!!!

woensdag, juli 03, 2013

LAATSTE WEEKEND VAN JUNI #3 - LA ROCHE

... en onze rit gaat verder ... paar kilometer verder stopten we in deze stad vol met oorlogsverhalen en lachende mensen ...










Indrukwekkend hoe je een  plaats leert kenen en zijn geschiedenis als je echt daar bent :)

dinsdag, juli 02, 2013

LAATSTE WEEKEND VAN JUNI #2 - HOTTON

... en onze reis ging verder en hier hebben we ook gestopt... wat een prachtig stad:





Het voelt goed om weg te zijn van ons land en nog steeds de kleuren van onze vlag ergens anders te zien

LAATSTE WEEKEND VAN JUNI #1 - DURBUY

Veel kms doen is altijd plezant ... en dat stoorde me helemaal niet! Ik had iets in gedachten, maar mijn man had een andere, en dit keer ging na wat mijn man wilde. We gingen naar de provincie Luxemburg van België hier (niet het land, ondanks het feit dat relatief dichtbij is). We zijn begonnen in de stad Durbuy, super bekend voor hun avontuurlijke programmas. Buiten is het een super leuke en mooie stad, kijk maar:






Hier aten we een heel typisch Belgisch gerecht genaamd WATERZOOI, die gemaakt IS van kipfilet en groenten. Hier hebben wij ook biertjes geproefd, mijn man de bier van de dorp zelf en ik had die met aardbei smaak (voor een reden is dit land is het LAND bier):


Tijd om de rest te bezoeken na het lekker eten:



Ik stop mijn eigen niet te verwonderen met de prachtig natuur dat ik hier tegen kom:


Prachtig juist?